Kush i rrëzoi muret e Jerikos?

0
103

Një pastor hyri në një klasë studimi biblik dhe pyeti nxënësit :

-Kush i rrëzoi muret e Jerikos ?

Nje djalë i ri u pergjigj : Jo unë pastor.

Pastori iu kthye nga mesuesi:

– A është kjo diçka e zakonshme në këtë klasë                                                    

Mesuesi nxitoi të thotë:

-Unë mendoj se ai është djalë i ndershëm. Vërtetë e besoj që ai nuk e ka bërë ai.

Duke u larguar nga klasa i zhgënjyer, pastori takon një nga dhiakët e kishës dhe i tregon atë që kishte dëgjuar në klasën e studimit biblik. Dhjaku u mendua për pak dhe pastaj tha:

-Unë kam vite që i njoh edhe mësusin edhe nxënësin dhe asnjëri nga ata nuk do ta bënte një gjë të tillë.

-Në këtë pikë pastori e humbi durimin dhe e raportoi menjëherë gjendjen tek pleqësia e Kishës.

-Ata , si e dëgjuan u pergjigjën në një mendje:

-Ne nuk e shikojmë të arsyeshme që të hapim një çeshtje për këtë ndodhi.

Le të paguajmë faturën e dëmit për muret e rrëzuara që të ringrihen përsëri.

Gjithësesi, besojmë se siguracioni do t’na e mbulojë këtë dëm.            

Po ju si mendoni ?

Kush i rrëzoi muret e Jerikos?  🙂

p.s Për përgjigjen e saktë lexoni Juzueu 6

http://albkristian.com/bibla_shqip/b06c006.htm