Të ecurit mbi ujë

0
71

Një prift, një ungjilltar dhe një predikues ishin në një anije duke peshkuar jo shumë larg bregut të detit. Asnjë prej tyre nuk kishte kapur gjë.Në një moment ungjilltari ngrihet dhe thotë se ai ka nevojë për të shkuar në banjo. Kështu ai  çohet , del nga barka dhe ecën me këmbë mbi ujë derisa del në breg. Ai kthehet dhjetë minuta më vonë në të njëjtën mënyrë. Pastaj predikuesi  ka nevojë për të shkuar në banjo. Kështu që ai ngjitet nga barka dhe ecën mbi ujë në breg. Ai, gjithashtu, kthehet në të njëjtën mënyrë dhjetë minuta më vonë.       

Prifti shikon dy kolegët e tij dhe mendon se besimi i tij është po aq i fortë sa i tyre dhe se ai mund të ecin mbi ujë, gjithashtu. Sa bën hapin e pare jashtë barkës zhytet poshtë ujit.       

Ungjilltari shikon predikuesin dhe thotë:

“Ups, duhet t’i kishim thënë se ku ishin shkëmbinjtë “.