10 theniet me te famshme per dashurine

0
335

Vajzat dëshirojnë që t’i duan, jo sepse janë të bukura, ose të mira, ose të edukuara, ose që janë të hirshme, të zgjuara, por sepse janë vetvetja. Henri Frederik Amiel

Gjërat më të bukura në jetë nuk mund të shihen ose preken, por duhet të ndihen me zemër.  Helen Keller

Shprehi dëshirat fisnike që ke në zemër.  Gordon B. Hinki

Ti dashuron, jo sepse ke gjetur një njeri pa të metë, por sepse e ke parë një njeri të papërsosur në mënyrë të përsosur.  Sem Kin

Nëse i gjykon njerëzit, nuk ke kohë t’i duash ata.  Nënë Tereza

Mendoj që ëndërrojmë në mënyrë që të mos jemi larg për kaq shumë kohë. Nëse do ishim në ëndrrat e njeri-tjetrit, do mund të luanim bashkë gjithë natën.  Kalvin dhe Hobs

Ekziston një ligj që njeriu duhet të dojë të afërmin si vetveten. Për disa qindra vjet ai do bëhet kaq normal për njerëzimin sa ajri që merr, ose sa qëndrimi në këmbë; por nëse s’e mëson këtë ligj ai do të zhduket. Alfred Adler

Dashuria për veten s’është aq keq sa ç’është ta lësh veten pas dore. Uilliam Shekspir

Dashuria për veten ekzagjeron të metat tona, ashtu si ekzagjeron dhe virtytet.  Gëte