Si mund ta kuptosh se ke mjaft në një realitet konsumist?

0
41
businessman holding tablet and showing a growing virtual hologram of statistics, graph and chart with arrow up on dark background. Stock market. Business growth, planing and strategy concept.

Në marketing ata studiojnë edhe mësojnë tendencat e njerëzve edhe dobësitë e njerëzve për të përdorë këtë kompani po ndonjëherë kundër atij që shikon këtë . Ideja është që ata gjithmonë thonë: “Nuk duhet të jesh I kënaqur. Duhet të …ju duhet diçka tjetër edhe pa këtë nuk do jeni kënaqur.” Unë jam më i bukur se ti. Unë jam më i gëzuar se ti. Shiko mua unë jam në bregdet. Unë kam, domethënë, gruan shumë buzëqeshur. Unë kam diçka ose kam bërë një …kam bërë diçka që duhet para edhe, edhe ju duhet të bëni këtë, por për të bërë këtë ju duhet të shpenzoni pak edhe për një qëllim të arsyeshëm ne mund tju ndihmojmë të jeni të kënaqur siç jemi ne të kënaqur. Këtë është le të themi një gënjeshtër e bardhë. Mund në fakt të jesh më i kënaqur dhe unë e di që nëse do jesh i mërzitur është më e lehtë të jesh mërzitur edhe i pasur sesa të jesh mërzitur edhe i varfër, por nuk do të thotë që pasuria nuk ka vlerë dhe për ata që janë të mërzitur, por unë them që ne që e dimë marketingun, ne e dimë që këtë është sistemi që ata përpiqem të kalojë te shikuesi që ju s’duhet të jeni të kënaqur derisa të shpenzoni paratë e tyre edhe sistemi është i bazuar mbi konsumin. Është diçka që nganjëherë mund të takojë dobësitë që kemi brenda vetes edhe kur ne shikojmë diçka dhe themi: “A mua më duhet këtë? Unë nuk do jem kënaqur me këtë.” –është diçka që duhet të reflektojmë edhe shikojmë   -“A këtë është dobësia që kam dhe duhet të kem kujdes.” Unë e shikoj më shumë në fëmijët kur e shikojnë në televizor ose kur janë në Ipad: “ O më duhet këtë lodër ose diçka, ose pa këtë unë sdo jem i kënaqur.” – edhe unë shikova këtë gjatë karantinës sepse ata kishin përdorur shumë kompjuter edhe nëse nuk kishin mundësi për të shikuar një video ose një diçka tjetër ata ishin shumë të mërzitur. Kështu që ishte mungesë për të parë diçka, ishte mungesë për të bërë diçka. Këtë ishte pasuria  për fëmijët e mi. Ata nuk kishin…ata nuk dinin ça të bënin me para nëse unë do i jepja gjithë parat e mia ata nuk dinin çfarë të bënin, po ata donin të përjetojnë disa gjërat edhe nëse nuk përjetojnë diçka duke parë në televizor ose duke lozur, këtë është pasuria për ta edhe këtë është diçka që mbase ende nuk e kanë kuptuar këtë dobësi në vetvete, por është diçka që ne duhet të kuptojmë, ne që jemi më të rritur dhe duhet të ndihmojmë ata për të kuptuar veten dhe ne fund të fundit ata do të vendosin për veten por të paktën të kuptojnë ça përballojnë që është diçka që ekziston në kapitalizëm, që është diçka që do ekzistojë në kapitalizëm.